Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9 στις 7:30 πμ, στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ & σε άλλα σχολεία

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΠΕΙΓΟΝ

Συναγωνιστές - συναγωνίστριες, Συμπολίτες,

Η χθεσινή (Παρασκευή 15/9) 2η Έκτακτη Ανοιχτή Συνέλευση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1.- Να εκδηλώσουμε την ενεργό αλληλεγγύη μας στους μαχόμενους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό:
α) Θα συγκεντρωθούμε μεθαύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Σεπτέμβρη και ώρα 07:30 π.μ., μπροστά στα 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, με το πανώ μας "Όχι στη Νέα Κατοχή - Όχι στη Εξαθλίωση του Λαού", τη ντουντούκα μας και μοιράζοντας την προκήρυξη / επιστολές της ΟΛΜΕ προς γονείς & μαθητές.
Τοπικός συντονιστής: Γιάννης Περακάκης, τηλ. 6944450111

Η αρχική μας απόφαση ήταν να παρέμβουμε στα 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Βούλας. Όμως, σε μεταγενέστερη επικοινωνία με την ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας, μας ζητήθηκε να επικεντρώσουμε τη συνδρομή μας στα 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ.

Όσοι έχουν πρόβλημα μετακίνησης προς τα 2α Γ. & Λ. Β. και κυρίως όσοι είναι γονείς μαθητών στα 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Βούλας, να βρίσκονται τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 07:30 π.μ., μπροστά στο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ.
Τοπικός συντονιστής: Αντώνης Σπανολιός, τηλ. 6948000171

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καλεί επίσης, τουλάχιστον όσοι είναι γονείς μαθητών στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΗΣ, να βρίσκονται τη Δευτέρα στις 07:30 π.μ. εκεί. Στο συγκεκριμμένο σχολείο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συμμετοχή στην απεργία.

Σε όλα τα σχολεία - και κυρίως στα 2α ΒΟΥΛΑΣ - θα υπάρχουν απεργοί καθηγητές οι οποίοι θα παρέμβουν για την ενημέρωση των συναδέλφων τους, των μαθητών & των γονιών. Ειδικά στο 2ο Γυμνάσιο Βάρης, θα υπάρχει πολυπληθές κλιμάκιο της ΕΛΜΕ, το οποίο θα καλέσει επί τόπου σε συνέλευση καθηγητές, γονείς & μαθητές. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
β) Αμέσως μετά την παρέμβαση αυτή (τη Δευτέρα περί τις 10:00 π.μ.) θα συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σε σημείο που θα συνεννοηθούμε επί τόπου (πιθανόν Κεντρική Πλατεία Βούλας), προκειμένου να μετακινηθούμε προς το κεντρικό συλλαλητήριο στο οποίο καλεί η ΟΛΜΕ, στις 12:00 στην Αθήνα, στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου.


2.- Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ώρα 10:30 πμ, προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο (Βούλα), προκειμένου να μετακινηθούμε στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ (11:30, Πλατεία Κλαυθμώνος). Υπενθύμιση: Η ημέρα εκείνη είναι η 1η της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

3.- Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα εκδόσει και δική της προκήρυξη για την απεργία των εκπαιδευτικών. Ο συντονισμός της σύνταξης του κειμένου ανατέθηκε στον συμπολίτη Γιάννη Περακάκη, ο οποίος θα μας παρουσιάση το σχέδιο του κειμένου, τη Δευτέρα, στην κινητοποίησή μας.

4.- Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα κατασκευάσει ένα νέο πανώ με σύνθημα σχετικό με την Παιδεία. Συμφωνήσαμε το σύνθημα αυτό να μας το υποδείξει η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας.

5.- Αποφασίσαμε να επαναλάβουμε τις διακοπείσες, για την περίοδο του καλοκαιριού, τακτικές Ανοιχτές Συνελεύσεις μας. Κατά συνέπεια η πρώτη, για τη νέα περίοδο, τακτική Ανοιχτή Συνέλευση ορίζεται την ερχόμενη ΠΕΜΠΤΗ 19 Σεπτέμβρη, ώρα 6:30 μμ, στο Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).


Σημ.1:  Εκτός από τη συμμετοχή μας στις απεργιακές φρουρές της Δευτέρας - και ανάλογα με τις εξελίξεις - είναι πιθανό να χρειαστεί να επαναλάβουμε τις πρωινές παρεμβάσεις μας υποστήριξης της απεργίας, μέσα στη 'βδομάδα και κυρίως τις πρώτες μέρες (π.χ. Τρίτη, Τετάρτη). Για το σκοπό αυτό, πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή, αναμένοντας πιθανή νεώτερη ενημέρωση.

Σημ.2: Διευθύνσεις Σχολείων:
1ο Γυμνάσιο ΒΟΥΛΑΣ: οδός Ελευθερίου Βενιζέλου & Περικλέους (Πλατεία Παύλου Μπακογιάννη), ΒΟΥΛΑ.
2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο ΒΟΥΛΑΣ: οδός Προόδου γωνία με Λεωφ. Βουλιαγμένης, ΒΟΥΛΑ.
2ο Γυμνάσιο ΒΑΡΗΣ: οδός Ζακύνθου & Λεωφ. Βάρης (δίπλα στο "Βασιλόπουλο"), Δίλοφο, ΒΑΡΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου