Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ !

H πρωτοβουλία πολιτών ΒΒΒ (Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης) ενάντια στα χαράτσια κινητοποίησε τους πολίτες του Δήμου μας και έκανε δυναμικές παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων είναι η παρακάτω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΒΒΒ, η οποία ανταποκρίνεται πλήρως προς το αντίστοιχο ψήφισμα της πρωτοβουλίας πολιτών.
Εκφράζουμε:
Α. Την ικανοποίησή μας για την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο ΒΒΒ, έστω και αν απαιτήθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις και εντάσεις τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Β. Πιστεύουμε ότι οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΒΒΒ, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το ψήφισμα, είναι από τις πιο ξεκάθαρες και τις πλέον προωθημένες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την χώρα και αυτό μας δίνει τεράστια δύναμη για την συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΒΒΒ που διεκόπη Τρίτη βράδυ και δεν πραγματοποιήθηκε ούτε την Τετάρτη στις 13:00, πραγματοποιήθηκε τελικά την Πέμπτη στις 13:00 με τη διαδικασία του επείγοντος, την οποία επεδίωξε και επέτυχε η Πρωτοβουλία των Πολιτών. Στην  Συνεδρίαση αυτή του ΔΣ και παρά το ακατάλληλο της ώρας αλλά και τον αιφνιδιασμό παρευρέθηκαν 40-50 περίπου συναγωνιστές, με την παρουσία και την πίεση των οποίων καταφέραμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει κατά πλειοψηφία (με μόνο 2 ψήφους αρνητικούς, της μείζονος πλειοψηφίας), την ακόλουθη απόφαση:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στα νέα φοροχαράτσια που αποστέλλονται με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και καλεί την Κυβέρνηση να τα πάρει πίσω.

Η παροχή βασικών αγαθών όπως το ρεύμα, το νερό κ.ά. δεν μπορούν να συνδέονται με την καταβολή οποιουδήποτε φόρου. Η πολιτεία δεν μπορεί να καταφεύγει σε εκβιασμούς.

Αποφασίζει να στηρίξει με κάθε τρόπο κάθε εργαζόμενο, κάθε οικογένεια, άνεργο, εργαζόμενο που βγαίνει στην εφεδρεία, συνταξιούχο, επαγγελματία, σπουδαστή που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια είτε επειδή αδυνατεί είτε επειδή δεν θέλει να τα καταβάλλει.

Σ' αυτή την κατεύθυνση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει (με την συνδρομή των Υπηρεσιών του Δήμου) να στηρίξει όλους όσους τυχόν υποστούν, ή κινδυνεύσουν να υποστούν, τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών με διακοπή ρεύματος, νομικές κυρώσεις κλπ.

Προς την κατεύθυνση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα χαράτσια και υποστηρίζει όσους αρνούνται να τα πληρώσουν.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της Δ.Ε.Η. και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης."


Η παραπάνω απόφαση είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συλλογικής δουλειάς της "Πρωτοβουλίας" μας, της επιμονής, του ενθουσιασμού και της συμμετοχής όλων μας στις συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και στις (τρεις) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Ο αγώνας μας δεν σταματάει σε καμμιά περίπτωση εδώ. Άμεσα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις που ήδη συζητάμε.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ !

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΒΒ - ΤΕΤΑΡΤΗ 23/11/2011

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΒΒ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7.30 μ.μ..

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρχίζει στις 8.00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ !
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


     Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ γιατί μας ενώνει ένας κοινός σκοπός. Η υπεράσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της δημοκρατίας που είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση κάθε πατριώτη όπως επιτάσσει η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος.
    Σήμερα η πατρίδα μας κυβερνάται από μιά κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασε με τερατώδη ψέμματα την ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσει κατόπιν τα ακριβώς αντίθετα από όσα είχε διακυρήξει. Μόνο και μόνο για τον λόγο αυτό οι σημερινές κυβερνήσεις κάθε μορφής που στηρίζονται στην κάλπικη αυτή πλειοψηφία δεν διαθέτουν καμμία δημοκρατική νομιμοποίηση αφού απαξίωσαν με προκλητικό τρόπο το θεσμικό νόημα της λαϊκής ψήφου.
     Είναι συνεπώς δημοκρατικό μας καθήκον να αντιστεκόμαστε σε κάθε νόμο αυτού του καθεστώτος που σκοπεύει στην οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού λαού και στην βίαιη υφαρπαγή της περιουσίας του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την φωνή μας με το μεγάλο κίνημα λαϊκής αντίδρασης που φουντώνει σε όλες τις γειτονιές και τις πόλεις της χώρας δημιουργώντας νέες, αυτόνομες, γνήσια λαϊκές νησίδες αντίστασης στην εξαθλίωση και στην κατοχή.
     Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια γιατί αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες σε κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν πληρώνουμε γιατί όσο υποχωρούμε τόσο περισσότερα θα μας ζητούν. Αρνούμαστε να παραδώσουμε στους τοκογλύφους των αγορών και τις τελευταίες οικονομίες μας αφού είναι προφανές ότι ελάχιστοι από εμάς είναι σε θέση να πληρώσουν το χαράτσι από το μισθό, την σύνταξη ή το εισόδημά τους. Εισοδήματα που μήνα με τον μήνα μειώνονται συνεχώς λόγω της λιτότητας και της ανεργίας. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε νοίκι στο σπίτι μας. Αρνούμαστε να ξεπουλήσουμε την περιουσία μας όταν πλέον θα έχει χαθεί και το τελευταίο κομπόδεμά μας. Γιατί τα χαράτσια δεν είναι έκτακτα, ήρθαν για να μείνουν. Δεν πληρώνουμε γιατί τα χαράτσια δεν πάνε σε μισθούς και συντάξεις, δεν πάνε σε σχολεία και νοσοκομεία. Πάνε κατευθείαν στην τσέπη των τοκογλύφων δανειστών. Όσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε τόσο τους κρατάμε στην εξουσία. Τόσο τους δίνουμε την δυνατότητα να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, να τα πουλήσουν όλα. Όσο πληρώνουμε τόσο σπρώχνουμε την κοινωνία και τη χώρα στην καταστροφή. Βοηθάμε να μας εξαθλιώσουν, να μας αφαιρέσουν κάθε αξιοπρέπεια.
      Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο πολλά θα καταφέρουμε. Όλοι μαζί διαθέτουμε τεράστια δύναμη που την φοβάται κάθε εξουσία. Ήδη ο αγώνας μας αποδίδει καρπούς. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού οικονομικών ότι αναστέλλει προσωρινά τις εντολές διακοπής ρεύματος γιατί τάχα πρέπει να επενεξετάσει την στάση της απέναντι στις ευπαθείς ομάδες. Η συνέχεια του αγώνα είναι στα δικά μας χέρια. Η μαζική συμμετοχή μας και η αποφασιστικότητά μας θα γκρεμίσει τα σχέδιά τους και θα τους στείλει πίσω τον λογαριασμό. Σε κάθε γειτονιά θα οργανώσουμε εστίες αντίστασης για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
      Ο αγώνας αυτός αφορά όλους του πολίτες. Δεν αφορά μόνο όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τους οικονομικά αδύναμους. Η πρόνοια για τους αδυνάμους είναι αυτονόητη συνταγματική υποχρέωση κάθε πολιτείας που δεν θέλει να επικρατήσουν συνθήκες κοινωνικής ζούγκλας. Με την έννοια αυτή είναι απαράδεκτη η καθεστωτική προπαγάνδα για δήθεν κοινωνική ευαισθησία του υπουργού οικονομικών απέναντι σε μία οικογένεια 16 παιδιών. Τα απαξιωμένα ΜΜΕ παρουσίασαν την στοιχειώδη αυτή υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε όσους έχουν πέσει θύματα της ύφεσης και της ανεργίας ως φιλανθρωπία. Για άλλη μία φορά υποτιμούν την νοημοσύνη μας.
      Είμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε από την δημοτική αρχή να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα. Να πάψει να είναι αμέριμνος παρατηρητής της δικής μας δυστυχίας. Πρέπει να πάρει θέση εδώ και τώρα γιατί η μάχη ενάντια στο χαράτσι είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες που ο λαός έχει να δώσει στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και στους χειρότερους που έρχονται.


      Η θέση της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Πρέπει με αποφασιστικότητα να δηλώσει την πρόθεσή της να υποστηρίξει τον αγώνα των δημοτών. Απαιτούμε:


--- Ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου που να χαρακτηρίζει τα χαράτσια παράνομα και αντισυνταγματικά, τα οποία επιβλήθηκαν από ένα καθεστώς που δεν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση και κανένα λαϊκό έρεισμα.

--- Απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που να τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό όλων των δημοτών. Να μην θολώσει τα νερά με αναφορές μόνο σε οικονομικά αδύναμους για τους οποίους η κοινωνική προστασία είναι αυτονόητη. Η συμπαράσταση του Δήμου να αφορά όλους ανεξαιρέτως.

--- Ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Και αν αυτό συμβεί να αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου την άμεση επανασύνδεση.

--- Να διαθέσει ο Δήμος την νομική του υπηρεσία στην διάθεση του κινήματος των δημοτών ώστε να εξετάσουν μαζί όλα τα ένδικα μέσα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, όπως ομαδικές προσφυγές.

      Ο λαός θα αντισταθεί και θα παλέψει, θα αποκτήσει πάλι αυτοπεποίθηση. Θα καταλάβει πως έχει δύναμη, πως μπορεί μόνος του να τα καταφέρει. Η πάλη αυτή είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην προσπάθεια για την ανόρθωση της οικονομίας, το γκρέμισμα του καθεστώτος υποτέλειας και την αποτροπή του ξεπουλήματος της χώρας.

Πρωτοβουλία πολιτών ΒΒΒ ενάντια στα χαράτσια.
21 Νοεμβρίου 2011
Το ψήφισμα έγινε δεκτό ομόφωνα από τους δημότες ΒΒΒ που παρευρέθησαν στο Δημαρχείο την Δευτέρα 21/11/2011

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Aντίσταση στα χαράτσια – ΔΕΥΤΕΡΑ 21ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου  και ώρα 6 ΜΜ οι πολίτες του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, καλούνται να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο ΒΒΒ(Βούλας)για να απαιτήσουν τη συμμετοχή του Δήμου στον αγώνα τους ενάντια στα χαράτσια.
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, 9.00ΠΜ-12.00 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ πραγματοποιεί κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 119 Α, στη ΓΛΥΦΑΔΑ  και καλεί όσους πολιτες μπορούν να παραβρεθούν στην κινητοποίηση.
 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ! 
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
 
Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης και επιτροπές αλληλεγγύης για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Τα χαράτσια ήρθαν για να μείνουν. Δεν αρνούμαστε να τα πληρώσουμε μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε. Δεν πληρώνουμε γιατί αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν πληρώνουμε γιατί όσο υποχωρούμε, τόσο οι εκπρόσωποι της νέας κατοχής θα ζητούν περισσότερα. Μόνο με την ανυπακοή μπορούμε να βάλουμε τέλος στις ληστρικές διαθέσεις τους.

Κανείς δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια από το εισόδημά του, τον μισθό του ή την σύνταξή του. Και το ξέρουν. Είναι πλέον προφανές και στον πιό δύσπιστο ότι ο στόχος είναι οι αποταμιεύσεις μας. Και στην συνέχεια η ατομική περιουσία μας. Άλλωστε μας  ο είπε ξεκάθαρα και ο αντιπρόεδρος της “κυβέρνησης”. Πουλήστε τα σπίτια σας όταν πιά δεν θα έχετε άλλες οικονομίες να καταθέσετε στον βωμό των τοκογλύφων.

Ένας λαός στα όρια της φτώχειας, ο οποίος υφίσταται συνεχώς άδικες, παράνομες και άγριες περικοπές εισοδημάτων χωρίς κανένα αντίκρυσμα πώς μπορεί να επιβιώσει; Ετοιμάζουν ειδικές ζώνες εργασιακής εξαθλίωσης. Σπρώχνουν τους νέους στην μετανάστευση. Βάζουν λουκέτα παντού. Κλέβουν το βιός μας, καταστρέφουν τις ζωές μας. Αυτοί, που ευθύνονται για την κρίση, διαλύουν την κοινωνία στο όνομα δήθεν της σωτηρίας της χώρας. Ούτε βέβαια πρόκειται οι νέοι εξοντωτικοί φόροι να ενισχύσουν την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις ή τους αδύναμους πολίτες. Θα πάνε όλοι στα χέρια των τοκογλύφων.

Αλλά τώρα πια δεν μας φοβίζουν. Όσο πιό πολλοί είμαστε τόσο θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με το λαό. Τα νέα χαράτσια που επιβάλλουν μας ενώνουν και μας εξοργίζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό. Η μαζική συμμετοχή μας και η αποφασιστικότητά μας θα γκρεμίσει τα σχέδιά τους.

Σε κάθε γειτονιά δημιουργούμε εστίες αντίστασης και επιτροπές αλληλεγγύης για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα


ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Νοεμβρίου, 6.00 μ.μ.
 Συγκέντρωση στο Δημαρχείο ΒΒΒ (Δημαρχείο Βούλας) 
Να απαιτήσουμε την συμμετοχή του Δήμου στον αγώνα μας ενάντια στα χαράτσια


ΤΡΙΤΗ 22 Νοεμβρίου, 9.00 π.μ. - 12.00
 Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ
στη οδό Ανδρέα Παπανδρέου 119 Α, στην ΓΛΥΦΑΔΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ !
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ !
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Τηλ. 6948 000171 - 6944 450111 - 6944 539542
www.polites3b.blogspot.com